Kesäruokaa lautasella
Vaikka kesä ei ole säiden puoleista ihan niin paljon hellinyt, kun olisin toivonut, on silti pitänyt koittaa saada kesää näkymään lautasella. Mulle se tarkottaa muun muassa uusia perunoita ja salaattia. Täytyy kyllä myöntää, että oli tosi hankala jostain syystä tällä kertaa koittaa keksiä lisuketta uusien perunoiden kanssa. Ei niitä nyt ihan pelkilteen kehtaisi vetää, vaikka hyviä ovatkin. Olin jo ihan epätoivon partaalla kunnes mieleeni välähti kaikki ihanat soossit. Mä rrrrakastan kaikkia erilaisia soosseja, dippejä ja tahnoja että voisin elää niillä. Niitä kun pystyy varioimaan ihan täysin oman mielensä mukaan ja vaihtoehtoja on rajaton määrä. Meillä syötiin tänään uusien perunoiden kanssa kylmäsavulohitahnaa.
250g kylmäsavulohta
250g turkkilaista jugurttia
150g kermaviiliä (mulla oli itseasiassa jääkaapissa valmiiksi dipin jämät niin käytin sen, dippinä oli sweet chili)
1 kevätsipuli varsineen
1 valkosipulin kynsi
paprikajauhetta
Lohi ja sipulit leikataan veitsellä pieniksi ja sit vaan sekoitellaan kaikki keskenään. Niin helppoa ja hyvää! Kannattaa antaa tän maustua vielä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.
Kylkeen keitettiin perunat, kananmunaa (niin siis yksi kananmuna, koska kananmunavarastot oli tyhjänä) ja tehtiin salaattia. Salaattiin oisin kaivannut mansikoita, mutta 500 g kotimaisia mansikoita maksoi kaupassa 9 € !! Ne jäi ostamatta. Sen sijaan salaattiin tuli viinirypäleitä, kurkkua, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja mozzarellaa.
PS Mulla on ihan oikeesti ollu kyllä Niko täällä kotona tuossa toisen lautasen päässä....
Kommentit
Lähetä kommentti