Suolaista purtavaa illanistuijaisiin


En tiedä tuleeko tää kellekkään yllärinä, mutta mä rakastan juhlia ja kaikkea juhliin liittyvää. RAKASTAN. Juhliin liittyy useimmiten aina ruoka, tai ainakin mun järjestämiin juhliin. Se taas tietää lukemattomia tunteja suunnittelua ja netin selaamista. Mä niin nautin siitä, kun saan etsiä netin syövereistä erilaisia ideoita ja alkaa kehittelemään niitä omaan suuntaan. Niin parasta. Nytkin oon jo miettinyt, josko järjestäisi jotkut syysjuhlat, ihan vaan sen takia että pääsen suunnittelemaan juhlamenua. Kavereiden yhteen kasaaminenkin on tietysti ihan ok puoli juhlissa.... ;) Juhlat on myös usein sellanen hetki kun kavereilta tulee puhelua ja viestiä että auta. Ja niin oli nytkin. Pari viikkoa sitten viiletin Tampereelle Hennin avuksi auttamaan sitä karvankasvujuhlien tarjottavien tekemisessä. 


Tortillarullat erilaisilla täytteillä on yks mun bravuureista ja vakkaritarjottavista eri juhlissa. Nytkin nää tais olla ainoita tarjottavista, mitä ei jäänyt seuraavan aamun dagen efter mätöiksi. 

Kinkkutortillarullat

1 pkt tortillapohjia
1 pkt HK keittokinkkua, ohuen ohut
1 pkt fetaa
200g aurinkokuivattutomaatti tuorejuustoa 
½ prk kermaviiliä
1 pkt rucolaa
1 paprika
Kevätsipulia
Sinappia
Pippuria
Paprikajauhetta

Coktailtikkuja kiinnittämiseen

Sekoita kermaviili ja tuorejuusto kulhossa. Pilko paprika ja kevätsipuli pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon. Murenna sekaan feta ja lisää mausteita maun mukaan. Tahnan voi tehdä vaikka edellisenä iltana jääkaappiin tekeytymään. 
Tortillarullat on hyvä täyttää hieman ennen tarjoilua, jotta ne ei kerkeä vettyä liikaa. Ota yksi tortillapohja, levitä tahna sen päälle, lisää 4 viipaletta kinkkua ja haluamasi määrä rucolaa. Sit vaan rullataan rullaksi, leikataan sopivan kokoisiksi paloiksi ja kiinnitetään tarvittaessa coktailtikuilla.


Toiseksi rrrrakastan tahnoja. Ja sipsejä. Ja ruissipsejä. Näiden ajatusten pohjalta syntyi sitten ruissipsit kylmäsavulohitahnalla.

150g kylmäsavulohta
200g tuorejuustoa (esim. yrttitarha)
1 prk kermaviiliä
tilliä
suolaa

Kylmäsavulohi pilkotaan pieneksi ja sitten vaan sekoitetaan kaikki ainekset keskenään sekaisin. Me laitettiin osaan ruissipseistä jo valmiiksi täytettä ja osa tahnasta laitettiin kulhoon niin siitä sai ite ottaa ruissipsien kaveriksi. Näissä on vähän sama juttu, kun tortillarullissa, että tahnan voi hyvin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, mutta täyttäminen kannattaa hoitaa vain hieman ennen tarjoilua. 


Meillä oli myös erikseen makeita tarjottavia, mutta teen niistä vielä oman postauksen myöhemmin. :)

Kommentit

Suositut tekstit