Viikon aloitus pihvillä
Yleensä me tykätään tehdä viikonloppuisin jotain vähän "parempaa" tai "erikoisempaa" ruokaa, kuin mitä arkena syödään. Sellaista, johon voi käyttää vähän enemmän aikaa. Nyt viime viikonloppuna jäi jo viikolla ostetut pihvit paistamatta, joten mikäs sen parempaa, kun aloittaa uusi viikko kunnon pihvillä!
Tehtiin pihvin kaveriksi lohkoperunoita ja dippejä ja hommat lähtikin liikkeelle niiden tekemisestä. Tai ihan eka kannattaa ottaa pihviliha huoneenlämpöön, mieluiten noin puolisen tuntia ennen paistamista.
Lohkoperunoihin tarvitset perunoita (really), 8 rkl oliiviöljyä, pippuria, paprikajauhetta, timjamia (tuoretta) ja suolaa. Uunin voi laittaa 200 asteeseen lämpiämään ennen kuin alkaa pilkkoa perunoita. Peruna puoliksi ja sitten kolmeen osaan. Ei tarvitse kuoria, kunhan on pesty kunnolla. Isoon kulhoon mitataan öljy ja mausteet (paitsi suola), minkä jälkeen perunalohkot pyöritellään öljyssä ja heitetään pellille ja paistetaan uunissa n. 35 minuuttia, perunoiden koosta riippuen. Kun otat lohkoperunat uunista, mausta vielä suolalla.
Lohkoperunoiden kanssahan on saatava dippejä ja muutenkin, koska dipit on parhaita. Meillä oli chili- ja valkosipulidipit.
Chilidippi
1 dl turkkilaista jugurttia
3 rkl chili tuorejuustoa
1 rkl sinappia
1 rkl paprikajauhetta
chipotle chilijauhetta, aika paljon
suolaa maun mukaan
½ tl hunajaa
Valkosipulidippi
Tosi asiassahan mä paahdoin uunissa 4 valkosipulin kynttä, mutta mun mielestä ne ei tuonut tähän juuri mitään makua, joten en koe niitä niin oleelliseksi...
1 dl turkkilaista jugurttia
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl ketsuppia
½ tl hunajaa
3 valkosipulin kynttä (ihan raakaa!!)
suolaa maun mukaan
1 rkl paprikajauhetta
Pihvinä meillä oli Atrian takuumureaa naudan pihvilihaa (n.700g). Tuo on siis kokonainen köntti niin aloitin sillä että leikkasin siitä noin sentin paksuisia pihvejä. Sen jälkeen maustoin pihvit suolalla ja pippurilla ja laitoin pannulle sekaisin voita ja öljyä. Sitten vaan pihvit pannulle ja paistetaan niin kauan, että pihvin pinnalle alkaa nousta "lihanesteet" (vai mikähän se sana olikaan), ja sit käännetään ja ootellaan sama juttu tapahtuvaksi. Tän jälkeen pihvit siirretään folion alle vetäytymään n. 10 minuutiksi / siksi aikaa että loput pihvit on paistettu.
Sit vaan kaikki ainesosat ja vähän jotain vihreetä lautaselle ja voláá! Toi pihvin päällä oleva grillivoi oli ihan kaupasta, mutta itsekkään sitä ei kovin hankala olis tehä :)
Kommentit
Lähetä kommentti