Chorizolinssikeitto

Kyllä tässä on näin joulun alla hyvin joulupainotteista ollu kaikki puuhastelu, mutta ihan vielä ei sentään kinkun syöntiä olla mekään alotettu. Arki pyörii ja niin on siis pyörittävä arkiruokienkin. Linssit on ihan uusi ihastus ja tässä keitossa ne kyllä toimii super hyvin.

1 tlk punaisia linssejä (esim. GoGreen)
1 kasvisliemikuutio
1-2 tlk tomaattimurskaa
2 sipulia
3-5 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 punainen paprika
2 tomaattia
chorizo makkaraa
2tl cayennepippurijauhetta
chiliä
suolaa
ripaus sokeria
(vettä)



1. Laita vesi kiehumaan, lisää sekaan kasvisliemikuutio.
2. Huuhtele linssit ja laita kiehumaan.
3. Pilko joukkoon sipulit ja valkosipulit sekä lisää myös tomaattimurska ja anna näiden kiehua 15 minuuttia.
4. Tällä välin pilko porkkana ja paprika. Lisää kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
5. Pilko ja paista chorizo.
5. Lopuksi lisää kattilaan chorizot, tomaatit ja mausteet ja anna kiehua 10 minuuttia.



Kommentit

Suositut tekstit