Fetasalaatti pekonimurulla
Mulle joka kesäinen tapahtuma (muutos? tapahtuma? mikä?) ruokavaliossa on se, että heti kun aurinko vähänkin lämmittää, niin mun mieli täyttyy kaikista erilaisista salaateista. Maha alkaa halajamaan lämpimien ruokien sijasta salaattia ja sen kutsuun on tietysti vastattava. Tänä vuonna kunnon salaattikauden käynnistyminen meni yllättävän myöhäiseksi, johtuen varmaan hyvin myöhään alkaneesta keväästä.
Tästä salaatista oli tarkoitus tulla kreikkalainen kanasalaatti, mutta jotain tälle ajatukselle kävi, koska ei siitä sellaista koskaan syntynyt.
Fetasaalaatti pekonimurulla
Salaattimix (ruukku)
Kurkkua
Paprikaa
Mustia, kivettömiä oliiveja
(Puna)sipulia
Avokadoa
Pekonia
Fetajuustopala
200g kirsikkatomaatteja
Suolaa, pippuria, kuivattua oreganoa, timjamia ja basilikaa
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 dl Turkkilaista jugurttia
2 valkosipulin kynttä
Suolaa
Täysjyväpatonkia
Lämmitä ensin uuni 200 asteeseen. Pilko kirsikkatomaatit ja valkosipulit ja sekoita kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Voitele vuoka öljyllä, lisää pohjalle feta ja kaada tomaattimausteseos sen päälle. Paista uunissa n 10-15 minuuttia.
Sillä aikaa, kun feta paistuu uunissa, niin pilko kasvikset lautaselle ja paista pekoni. Käytin omaan annokseeni 2 siivua pekonia, mikä oli mulle ihan riittävästi. Murustele pekonit salaatin päälle ja lisää oliivit kokonaisena sekaan.
Kuori valkosipulinkynnet, purista puristimen läpi ja sekoita turkkilaiseen jugurttiin. Lisää suolaa maun mukaan. Tähän soossiin mä dippailin patonkia, voi kai sitä salaatinkastikkeenakin käyttää.
Kun feta on valmis, ota se pois uunista ja leikkaa siitä hyvän kokoinen pala ja lisää salaatin päälle, tomaatteja unohtamatta!
Kommentit
Lähetä kommentti