Well hello June!
Mää oon niiin kesäihminen henkeen ja vereen. Siksi tämmöisenä kesäkuun ensimmäisenä päivänä, kun taivaalta tulee vuoron perään rakeita ja räntää, on vaan ihan pakko kaivaa ihania kesää muistuttavia kuvia esille. Nämä on otettu sillon, kun meillä oli tyttöjen kanssa Grillisipsin Grillibileet. Luonnollisestikin silloin kun näitä juhlia vietettiin - kolme viikkoa takaperin - oli lämpöisempi sää kuin nyt. Mutta mää jaksan uskoa, että kyllä se kesä vielä parhaatkin puolensä näyttää ja pääsee taas grillailupuuhiin!
AI ETTÄ TÄTÄ NÄKYÄ (okei ja makua) ODOTTAA AINA TALVEN JÄLJILTÄ!
The Menu oli laadittu jo viikkoja ennen kuin Kuopioon astuin varpaallanikaan, sen verran kova grillausinto oli. Ja se kuului näin:
Vartaat
Pekonisienet
Pihviä maustevoilla
Salaatti
(Uudet) perunat
Kermaviilikastike
Patonki, tuorejuusto
Oltiin kaupassa vähän mattimyöhäsiä ja Kuopion Prisman pihviosasto oltiin keretty tyhjentää jo parempiin suihin. Oli siis tarkoituksemme ostaa naudan pihviä, mutta possuun jouduttiin tyytymään. Ei sillä, sekin kyllä maistui, mutta nauta on aina nauta.
Vartaat
700g kanaa
2 kpl maissia
1 porkkana
2 sipulia
1 kesäkurpitsa
Oliiviöljyä
Pippuria
Suolaa
Chilijauhetta
Valkosipulia
Varrastikkuja
Ensin pilkoin kanat, lorautin sekaan oliiviöljyä ja mausteet ja jätin maustumaan. Seuraavaksi kuorin ja pilkoin vihannekset (maissin pilkkominen never again), laitoin kulhoon, kaadoin perään oliiviöljyä, puristin valkosipulia ja maustoin. Sen jälkeen aloin pujoittelemaan kanaa ja kasviksia vuoronperään varrastikkuihin ja sen jälkeen ne olikin jo valmiita grilliin.
Kesken grillauksen muistui mieleeni, että varrastikut olisi ollut ihan ok liottaa, ennen kun niihin alkaa tökkimään kasviksia. Tai mitään. Muuten ne saattaa palaa. Noh, muistuupahan ens kerralla paremmin taas mieleen.
Kermaviilikastike
2 prk kermaviiliä
kevätsipulinippu
2-3 rkl sinappia
½-1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 valkosipulin kynsi
Meidän soossi oli vähän köyhän miehen versio tällä kertaa, koska meiltä puuttui ehkä oleellisin asia koko kastikkeesta - KEVÄTSIPULI. Mutta joka tapauksessa, se pilkottaisi ihan pieneksi, samoin valkosipuli, sitten vaan kaikki ainesosat sekaisin ja jääkaappiin maustumaan!
Mä en vaan malta odottaa että pääsee taas grillaamaan. On ihan surkeeta asua kesällä kerrostaloasunnossa, jossa ei ole omaa parveketta eikä myöskään mitään grillauspaikkaa. Mutta en usko tuon kerran jääneen viimeiseksi tänä kesänä!
Kommentit
Lähetä kommentti