Home alone
Viime viikonloppuna Niko lähti Helsinkiin ja niinpä minä jäin vahtimaan kotia ihan ypöyksin. Harvassa on kyllä ne viikonloput, kun oon yksin kotona ilman suunnitelman suunnitelmaa. Tämä perjantai saatiinkin käyntiin Nellin kanssa shoppailukierroksella ja kahvittelulla Jyväskylän parhaassa kahvilassa, Wilhelmiinan konditoriossa.
Olin kerennyt jo nälkiintyä, niin tilasin naudanpaisti bagelin, jossa oli ihania marinoituja punasipuleja ja muutenkin bageli oli ihanan maukas! Wilhelmiinan kakut on aina kyllä pettämättömiä, niin myös tällä kertaa. Tilasin palan mangojuustokakkua, joka oli kyllä heaven on earth!!!
Liekö syyttäminen perjantaita vaiko auringonpaistetta, mutta niin sitä vaan eksyttiin Hemingway'sin terassille nauttimaan (isot) lasit viiniä, eikä se sitten ihan siihen jäänytkään, mutta ei siitä sen enempää. :D
Olin jo etukäteen päättänyt, että tänä viikonloppuna tulen valmistaan jotain ihanaa ruokaa ja suunnitelmani toteutinkin lauantaina! Tuntui kyllä vähän hassulta valmistaa itselleen tollainen ateria, mutta kai sitä itseäänkin saa ruualla hemmotella..... :D
Tein siis uuniperunoita katkaraputäytteellä, pekonisieniä, valkosipuliyrttileipiä ja salaattia halloumilla.
Homma lähti liikkeelle siitä, että laitoin uunin lämpiämään 250 asteeseen. Sen jälkeen pesin ja halkaisin perunat, sivelin ne oliiviöljyllä, ripottelin päälle suolaa ja chiliä.
Poistin herkkusienistä kannat, laitoin aurajuustoa sisälle ja kiedoin pekonia ympärille. Laitoin sienet ja perunat samalle pellille uuniin, jossa ne paistui n. 30 minuuttia. Olin vähän skeptinen näiden sienten valmistamisesta uunissa, koska oon aina vaan grillannut näitä mut hitsi vie!! Ehdottomasti teen kyllä uudestaankin!
Sillä välin kun sienet ja potut oli uunissa, tein katkaraputäytteen
100 g katkarapuja
1 valkosipuli
½ prk kermaviiliä
1 dl turkkilaista jugurttia
1 dl turkkilaista jugurttia
suolaa
paprikajauhetta
pippuria
Ensin tulee sulattaa katkaravut, sitten valkosipuli vaan puristimesta läpi ja kaikki ainekset sekaisin ja jääkaappiin tekeytymään.
Valkosipuliyrttileipiä varten kuorin ja puristin 3 valkosipulinkynttä, jotka sekoitin oliiviöljyyn timjamin ja basilikan kanssa. Tuo seos sitte vaan valellaan leipästen päälle. Mulla oli leipänä täysjyväpaahtoleipää. Heitin leivät uuniin vähän ennen, kun otin sienet ja perunat pois. Kantsii olla tarkkana, koska noi leipäset palaa nopeesti.
Halloumit paistoin pannulla ja salaatiksi käytin rukolaa, kurkkua, kirsikkatomaattia ja ananasta. Täytyy kyllä sanoa, että tämä ruokakombo oli kyllä niiiiiiiiin pirun hyvä, että ei sanotuks saa!
Kommentit
Lähetä kommentti